Forum Pro Ana
Forum Pro Ana - ANNOWY DOM

Nie jesteś zalogowany na forum.

Ogłoszenie

...Quod me nutrit, me destruit... jeżeli pragniesz do nas dołączyć utwórz wątek w części rekrutacyjnej, wcześniej zapoznaj się jednak z zasadami forum. Odpowiedz na pytania o sobie. Jesteśmy otwarte na nowych użytkowników. Rekrutacja otwarta zapraszamy nowe motylki.

#1 2026-03-20 00:05:14

waleria
Użytkownik
Liczba postów: 2
Wymarzona waga: 45
Wzrost: 169
Dieta: wege | 1000 kcal
MacintoshSafari 605.1.15

hej!

przyszłam się przedstawić, dzień dobry i miłego dnia, ktokolwiek to czyta. mam nadzieję, że czujesz się okej.
1. Ile masz lat
23
2. Twój wzrost
169 cm
3. Twoja waga: najniższa, najwyższa, obecna
najniższa: 44 kg
najwyższa/obecna: 78 kg
4. Twój cel
gw: 53 kg
ugw: 45 kg
5. Jak wyglądało Twoje dotychczasowe odchudzanie?
zazwyczaj dążę do ograniczania jedzenia, ćwiczę niewiele, bo bardzo nie lubię czuć ciała zwłaszcza, odkąd przytyłam przez leki.
6. Jak zaczęło się Twe życie z Aną i ile lat jesteście już razem.
miałam 12 lat, dokładnie to był sylwester 2015 roku. nawiązałam wtedy ważną znajomość, która mocno się potem na mnie odbiła. przez te wszystkie lata miałam dużo wzlotów i upadków, jeśli chodzi o moją relację z wagą. nigdy nie dostałam konkretnej diagnozy (poza chwilowym ednos) mimo leczenia psychiatrycznego (nie w kierunku ed)
7. Czego oczekujesz od forum? I co chciałabyś na nie wnieść?
czuję się samotna w tym wszystkim. przez 12 lat nikomu nie mogłam o tym powiedzieć, szukam wsparcia i miejsca, gdzie będę mogła swobodnie dzielić się procesem powrotu do mojej wagi. w zamian oferuję to samo. jestem generalnie bardzo ciepłą osobą, chcę przekazać też wsparcie innym.
8. Czemu akurat Ana a nie zdrowe odchudzanie? Czy jesteś w pełni świadoma swej decyzji i nie chodzi ci tylko o zgubienie kilku kilogramów?
absolutnie, zdaję sobie sprawę, że to dużo głębsza kwestia, niż samo odchudzanie. zależy mi nie tylko na schudnięciu - potrzebuję kontroli i niezależności. szukam społeczności, czegoś, co mogę współtworzyć.
9. Jaki masz stosunek do pro-Mia?
neutralny. wymiotowałam w przeszłości dużo, rozumiem, czemu ludzie to robią, jednocześnie przeżyłam wiele skutków ubocznych i z całego serca nie polecam. nie oceniam, ale wymioty wyniszczają w moim doświadczeniu ciało szybciej, niż głodówki. imo nie warto
10. Czy jakbys byla na pograniczu wychudzenia odchudzalabys sie dalej? Jakie masz podejscie do dekalogu (np. punktu o karaniu sie)?
mam swoje cele, znam swoje granice. nie będę chuda będąc martwa. staram się być elastyczna jak mogę - granicą dla mnie jest niemożliwość autonomii. chcę kontroli nad moim życiem i to mój priorytet. jeśli chodzi o dekalog - to dla mnie słodkie przypomnienie nostalgicznej przeszłości. przeszłam z nim wiele lat, aktualnie traktuję raczej symbolicznie. dostosowuję go pod moje cele i wymagania rzeczywistości, w jakiej żyję.

wierzę, że wszystko będzie okej.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot
Otwarta rekrutacja. Zapraszamy.

Stopka

Forum oparte na FluxBB

Darmowe Forum
kolce na ptaki - Najlepszy w Warszawie Podolog Mokotów - wysokiej jakości Biurka drewniane litego dębowego lakier wosk okucia - ogrodnik konstancin - najlepszy najszybszy Serwis laptopów pruszków sprawdź już dziś